Vineri, 24 Februarie 2012 11:20

Tineretea, o stare care se invata

Tinerete fara batranete... Astazi s-ar parea ca asa ceva nu mai este doar un vis, ancorat in imaginarul basmelor si al povestilor cu final fericit. Ne dorim sa fim tineri, energici, sa ne bucuram din plin de viata si, daca s-ar putea, sa nu resimtim trecerea timpului, mai ales in planul aspectului fizic. Daca am sti cat de usor este sa facem primii pasi spre transformarea acestui vis in realitate!... Saptamana viitoare, pe 29 februarie, va invit sa treceti pragul ShowRoom-ului Exotique pentru o noua intalnire Miercurea Exotica. Vom afla impreuna cele 6 secrete antiaging de la un specialist in materie, psihologul si profesorul taoist Adrian Cranta, Presedintele Asociatiei Romane de Tai Chi si Chi Kung.

Publicat in Despre Exotique

Ne traim viata in culori. Ele ne inspira trairi, emotii, sentimente. Ideal ar fi sa vedem viata in roz, dar, uneori, se intampla sa fim bantuiti si de ganduri negre sau sa fim rosii de manie... Despre culori si importanta lor in viata noastra de zi cu zi, despre modul in care culorile ne influenteaza existenta si, nu in ultimul rand, despre puterea lor vindecatoare, ne-am bucurat sa aflam mai multe aseara, cu ocazia unei noi intalniri din seria Miercurea Exotica, de la Elena Ignat (RazaRa), binecunoscut psiholog si terapeut holistic.

Natura ne rasfata cu o paleta cromatica inegalabila, suntem inconjurati de nuantele cele mai subtile, care, fara sa ne dam intotdeauna seama, ne influenteaza din punct de vedere fizic, psihic si sufletesc. Element central in orice amenajare de interior, culorile sunt deosebit de importante in Feng Shui, ne permit sa cream o anumita ambianta si sa ne exprimam personalitatea. Culorile au proprietati vindecatoare. Dovada este terapia prin culoare, cunoscuta si drept cromoterapie, prin care este posibil sa ne vindecam nu numai trupeste, ci si in plan spiritual. De toate acestea ne-a convins Elena Ignat, Maestru International Extrasens, invitata speciala a evenimentului gazduit aseara de ShowRoom-ul Exotique.
Am invatat ca a sti sa armonizezi culorile cu personalitatea este ca si cum ai profita de soare in fiecare zi a vietii. Asemenea caracterului nostru, alcatuit din lumini si umbre, culorile exprima atat trasaturi pozitive, cat si trasaturi dezarmonioase. De exemplu, rosu este simbolul iubirii si al dorintei de putere, insa, in egala masura, este si expresia vanitatii sau a lipsei de compasiune. Albastru, simbol al credintei si al aspiratiei catre ideal, poate fi si o expresie a unui caracter introvertit. In functie de nume si de ziua de nastere, fiecare dintre noi este reprezentat de o culoare dominanta, dar este extrem de important sa stim cum sa canalizam energia pe care o degaja, pentru a obtine efecte benefice.
M-am bucurat sa ii avem alaturi de noi pe colaboratorii si bunii nostri prieteni de la Casa Satya, care ne-au delectat cu ceaiuri aromate. In buna traditie Exotique, seara s-a incheiat cu mult asteptata tombola. Premiile au fost oferite de invitata speciala a intalnirii, Elena Ignat, de Decora, Blu Concept, Last Muse, Casa Satya, Planika si, bineinteles, de Exotique. Fericita castigatoare a premiului I oferit de Elena Ignat, constand intr-un curs gratuit de terapie prin culoare, a fost nimeni alta decat mezzosoprana Hortenzia Forray, care ne-a incantat cu vocea ei la Petrecerea de Craciun Exotique.

Publicat in Despre Exotique
Marti, 21 Februarie 2012 17:05

Gala Femeia Anului 2011

Aseara, am participat cu mare placere la un eveniment de prestigiu, pe care il apreciez in mod deosebit si la care am mai fost invitata si in anii trecuti. Este vorba despre gala Femeia Anului 2011, organizata de revista Avantaje si ajunsa anul acesta la cea de-a 14-a editie. Evenimentul a avut loc la Hotel Marriott si a fost sustinut de Avon. M-am bucurat sa vad ca personalitati ale vietii publice se implica in recompensarea femeilor care, prin ceea ce fac in domeniul lor activitate si nu numai, contribuie la schimbarea in bine a societatii. Sper ca, prin astfel de evenimente, care aduc in prim-plan realizarile femeilor de succes, sa se schimbe, intr-un viitor nu foarte indepartat, si statutul femeii in societatea contemporana.

Publicat in Stil de viata
Luni, 20 Februarie 2012 13:30

O luna sub semnul iubirii

Martea trecuta a fost Valentine's Day. Peste numai cateva zile, pe 24 februarie, va fi Dragobetele. Asadar, am putea spune ca, in luna februarie, iubirea este cuvantul-cheie, care ne pregateste sufletele pentru minunata luna a lui Martisor...
Ne putem exprima dragostea in orice zi si in orice loc pe care il simtim ca rezoneaza cu sentimentele noastre. Acasa, pentru a intregi puterea cuvintelor si a gesturilor, putem sa cream un spatiu intim, cald, confortabil, de ce nu exotic?, in care sa ne simtim bine alaturi de fiinta iubita. Culorile si materialele obiectelor de care ne inconjuram sunt printre elementele cele mai importante de care ar trebui sa tinem seama in amenajarea caminului. Daca adaugam si un strop de cunostinte in materie de Feng Shui, atunci putem considera ca am facut un prim pas pentru a atrage iubirea si energiile pozitive. In continuare, nu ne ramane decat sa stim sa oferim si sa primim dragostea celorlalti.
Sa nu uitam ca 2012, potrivit zodiacului chinezesc, este anul Dragonului de Apa, presarat cu evenimente neprevazute si multe provocari. Banalul si monotonia vor fi greu de suportat in acest an, de aceea avem nevoie permanent de ceva nou si atractiv. Casa nu face nici ea exceptie, pentru ca spatiul in care locuim si felul in care este el amenajat ne influenteaza starea de spirit si, implicit, relatiile interpersonale. M-am bucurat sa discut pe aceasta tema cu Oana Turcu, Elena Gheorghe si Cristi Brancu in cea mai recenta editie a emisiunii Confidential, de la Antena 2.

Publicat in Stil de viata
Vineri, 17 Februarie 2012 16:00

Nicaieri nu e ca acasa...

Casa in care locuiesti este si ea o carte de vizita. La urma urmei, modul in care ne amenajam casa spune foarte mult despre noi insine, despre personalitatea, gusturile, preocuparile si aspiratiile noastre. Si nu este neaparat nevoie sa ai o casa foarte mare ca sa te poti inconjura de lucruri frumoase, de obiecte pe care sa-ti faca placere sa le privesti si sa le folosesti. In apartamentul meu din Bucuresti, mi-am creat un colt de Orient, care ma reprezinta. Acesta este locul in care ma simt, intr-adevar, acasa. Aici ma incarc sufleteste si imi regasesc echilibrul si forta pentru a incepe o noua zi.
Despre locul pe care eu il consider "sanctuarul" meu puteti afla mai multe din paginile celui mai recent numar al publicatiei Adevarul de week-end.

Publicat in Stil de viata
Joi, 16 Februarie 2012 17:52

Mananca sanatos, in stil Ayurveda!

Originara din India, Ayurveda sau medicina ayurvedica este un sistem medical, asemenea medicinei occidentale sau medicinei traditionale chineze. Despre Ayurveda se spune ca ar fi cel mai vechi sistem de medicina din lume, reunind toate practicile terapeutice care s-au dezvoltat, de-a lungul timpului, pe teritoriul Indiei. Potrivit traditiei, Ayurveda ar data de acum 5.000 de ani. In sanscrita, ayur inseamna viata, iar veda - adevar sau cunostinta. Desi inca relativ putin cunoscuta in Occident, Ayurveda incepe sa reprezinte o alternativa pentru tot mai multe persoane care doresc sa-si imbunatateasca stilul de viata si alimentatia. Asa s-a intamplat si cu mine, care am descoperit Ayurveda cu ocazia calatoriilor mele.

Publicat in Stil de viata
Vineri, 10 Februarie 2012 16:01

O Miercuri Exotica plina de culoare

Natura ne rasfata cu o paleta cromatica uimitoare. Eu insami, in calatoriile pe care le-am facut, am avut sansa sa vad cat de multe are de oferit Orientul in materie de culoare, de la peisaje absolut superbe la arta decorativa, tesaturi si, nu in ultimul rand, decoratiuni interioare. Culoarea este insa si o metoda de terapie, prin care iti poti regasi echilibrul fizic, psihic si sufletesc. Ne-am obisnuit sa fim inconjurati de culoare, nu ne putem imagina viata in alb si negru, dar poate ca nu suntem pe deplin constienti de importanta si semnificatia culorilor in viata noastra. Impreuna cu artista Elena Ignat, pe numele ei spiritual RazaRa, m-am gandit sa dedic prima intalnire Miercurea Exotica din 2012 cromoterapiei, cu alte cuvinte terapiei prin culoare.

Publicat in Despre Exotique
Vineri, 10 Februarie 2012 13:10

Lansare de carte Florentina Opris

Zilele trecute, m-am bucurat sa ma numar printre invitatii Florentinei Opris, indragita vedeta Prima TV, la lansarea cartii sale, Sport, Dieta & Vedete, aparuta la editura Litera. Prin acest volum, Florentina Opris isi doreste sa vina in intampinarea tuturor celor care vor sa isi schimbe stilul de viata, acordand mai multa atentie miscarii si alimentatiei sanatoase. Pe langa sfaturi utile in ceea ce priveste sportul si alimentatia, prezentate intr-o maniera extrem de atractiva, cititorii pot afla din cartea Florentinei Opris si cum sunt abordate aceste aspecte de diverse persoane publice.

La evenimentul de lansare din Baneasa Shopping City au mai participat, printre altii, prof. Gheorghe Mencinicopschi, care semneaza prefata volumului, prof. Ovidiu Bojor si Monica Tatoiu. Seara, evenimentul a continuat in ambianta primitoare a cochetului restaurant Ambasad'Or, unde printre invitatii Florentinei Opris s-au numarat si Gianina Corondan si bunul meu prieten Catalin Botezatu.
Lansarea cartii a fost pentru mine si un prilej de reintalnire cu persoane dragi mie, printre care prietena mea de o viata Valeria Racila van Groningen, ea insasi o sustinatoare a stilului de viata sanatos, maestra Feng Shui Cristina Groza, Natalia Zelcer, Thea Haimovitz si Mihai Dragomir, preocupati cu totii de sanatate, miscare si alimentatie naturala.

Publicat in Stil de viata
Joi, 09 Februarie 2012 22:47

Pictorial cu stil in decorul Exotique

ShowRoom-ul Exotique este mai mult decat un spatiu in care am reunit obiecte frumoase din tinuturi indepartate. ShowRoom-ul Exotique este o lectie de istorie, un punct de convergenta a culturilor orientale, fiecare cu specificul ei. Decoratiunile si piesele de mobilier sunt incarcate de simboluri, isi deapana, tacute, povestea oricui isi doreste si stie sa o asculte, ele sunt expresia mentalitatilor, traditiilor si a stilului de viata al oamenilor care le-au creat. De-a lungul anilor, in ShowRoom-ul Exotique au avut loc nenumarate filmari si sedinte foto. Iata ca, zilele trecute, pe cand iarna desena flori de gheata pe ferestre, am calatorit, cu gandul si... cu inima, catre caldurosul Orient. Am fost chiar eu protagonista unei sedinte foto in ShowRoom-ul Exotique, un spatiu care iti pune imaginatia la incercare. Fiecare coltisor te inspira, te transpune intr-o anumita stare si te ajuta sa-ti creezi propria poveste... In plus, totul devine mai usor atunci cand esti inconjurat de profesionisti: fotograful Valentin Calinescu si echipa make-up Oksana Salon.

Publicat in Stil de viata
Marti, 07 Februarie 2012 16:50

Un parcurs presarat cu provocari

Intr-o zi friguroasa de iarna, sorbind dintr-o cafea cu gust de poveste la o intalnire cu redactorul Forbes Romania, am rememorat inceputurile pasiunii mele pentru Orient si decoratiuni orientale si, implicit, o parte din evenimentele care m-au marcat si m-au condus catre Exotique. Din Romania in Anglia, apoi din nou acasa, in Romania, strabatand lumea in lung si-n lat, viata m-a invatat ca daca vrei cu adevarat sa realizezi ceva, trebuie sa iti asumi riscuri si sa accepti provocarile pe care ea ti le scoate in cale. Articolul il puteti citi in paginile celui mai recent numar al revistei Forbes Romania.

Publicat in Stil de viata
Te afli aici: Articole filtrate dupa data: Februarie 2012