Luni, 27 Iunie 2011 10:08

O viata mai frumoasa prin Feng Shui

Scris de  Pusa Hack
Acorda o nota articolului
(14 Voturi)

De milenii incoace, Feng Shui-ul reprezinta, in China, o adevarata arta a vietii. De ani buni, si occidentalii au inceput sa fie interesati de aceasta filosofie de viata ce acorda o atentie deosebita si celor mai marunte aspecte care ne inconjoara si pe care, mult prea des, din pacate, tindem sa le ignoram: cantecul pasarilor, susurul apelor sau murmurul vantului. Urmand, pe cat posibil, principiile Feng Shui in amenajarea locuintei, fiecare dintre noi isi poate face viata mai frumoasa.

Ce putem insa sa facem noi, cei care traim in marile orase si nu ne putem bucura pe de-a-ntregul de linistea din mijlocul naturii? Nu ne ramane decat sa incercam sa adaptam Feng Shui-ul la stilul nostru de viata, tinand cont de principiul de baza al filosofiei Feng Shui: viata traita in armonie cu mediul inconjurator.
Mai intai, cateva cuvinte despre originea Feng Shui-ului: termenii Feng si Shui inseamna Vant si Apa. Despre originea acestei filosofii s-au spus si continua sa se spuna multe. Se pare ca acum mai bine de 6.000 de ani, civilizatiile antice s-ar fi nascut pe tarmurile fluviului Lo, in China. O regiune devastata de inundatii ce distrugeau culturile si locuintele oamenilor. In jurul anului 4.000 i. H., un localnic, Fu Hsi, ar fi amenajat malurile fluviului si astfel inundatiile ar fi incetat. Legenda spune ca, in timp ce medita pe tarm, Fu Hsi a vazut o broasca testoasa catarandu-se pe mal. A fost uimit de desenul cu puncte negre si albe de pe carapacea acesteia. Se stie ca, in anumite zone din Asia, testoasa este un simbol al fericirii vesnice. Fu Hsi a observat ca punctele erau dispuse in asa fel incat, adunate pe verticala, orizontal sau in diagonala, suma lor era mereu 15. Este ceea ce astazi poarta numele de careu magic, fundamentul a numeroase scoli de Feng Shui.
Chinezii percepeau Feng Shui-ul ca pe o filosofie de viata care le permitea sa traiasca in armonie cu natura. Toti arhitectii marilor monumente chineze, precum Cetatea Interzisa din Pekin sau Marele Zid chinezesc, s-au inspirat din principiile Feng Shui pentru a insufla constructiilor armonia necesara integrarii in natura. De-a lungul timpului, mai ales in perioada dinastiei Tang (618-960) si a dinastiei Song (960-1279), Feng Shui-ul original a cunoscut modificari importante. In aceste epoci, s-au succedat sute de scoli de Feng Shui.
Filosofia Feng Shui se bazeaza pe doua componente esentiale: notiunile complementare de Yin si de Yang si cele cinci elemente primordiale (Apa, Pamant, Foc, Metal si Lemn). Acestea se exprima atat prin intermediul materialelor, cat si al formelor sau al culorilor. De asemenea, cand vorbim de Feng Shui nu putem sa nu ne referim la energie, la asa-numitul Chi, suma miscarilor energetice care guverneaza Universul.
Va invitam sa treceti pragul showroom-ului Exotique pentru a va convinge si dumneavoastra de puterea binefacatoare a Feng Shui-ului!

Scrie un comentariu


Codul de securitate
Actualizeaza imaginea

sus