Joi, 22 Decembrie 2011 11:47

Invitatie la teatru

Scris de  Pusa Hack
Acorda o nota articolului
(6 Voturi)

De-a lungul anilor, piesele de mobilier si decoratiunile Exotique au reprezentat decorul pentru nenumarate evenimente. La acest sfarsit de an, ne bucuram si ne onoreaza invitatia Companiei de Teatru D'AYA de a asigura decorurile pentru un eveniment teatral de exceptie: premiera spectacolului Maitreyi, dupa romanul omonim al lui Mircea Eliade, in care rolul titular va fi interpretat de Maia Morgenstern. Va invit, asadar, la un spectacol cu totul deosebit, in care ambianta orientala va fi intregita de decorul Exotique.

Compania de Teatru D'AYA si-a propus sa ofere publicului bucurestean un spectacol studiu, bazat pe o dramatizare dubla. Pe scena Salii Mari a Teatrului de pe Lipscani se vor intalni, in versiunea teatrala semnata de Chris Simion, cele doua puncte de vedere ale eroilor povestii de iubire: viziunea lui Mircea Eliade, autorul romanului Maitreyi, si perspectiva lui Maitreyi Devi, autoarea volumului Dragostea nu moare. In operele lor, fiecare dintre cei doi indragostiti si-a transpus subiectiv propriile trairi sufletesti si sentimentele intense, dincolo de reguli, prejudecati, religie si cultura.
Pe scena Teatrului de pe Lipscani vor da viata personajelor lui Mircea Eliade artisti consacrati si actori din tanara generatie. Piesa ii are in distributie pe Maia Morgenstern (Maitreyi la 60 de ani), Ailyin Cadir (Maitreyi la 16 ani), Vlad Zamfirescu (Mircea Eliade), Doru Ana (Narendra Sen, tatal lui Maitreyi), Anca Sigartau (Srimati Devi, mama lui Maitreyi), Jasmine Iliescu (Chabu, sora lui Maitreyi in varsta de 8 ani), Carla Maria Teaha (Lilu, verisoara lui Maitreyi), Marius Chivu (Mantu, verisorul lui Maitreyi), Radu Micu (Harold, prietenul lui Eliade), Teodora Garofil (servitoarea). Coregrafia este semnata Carmen Pesantez, iar scenografia ii apartine Adinei Mastalier.
Primele reprezentatii cu spectacolul Maitreyi sunt programate in zilele de 28, 29 si 30 decembrie, de la ora 19.00, la Teatrul de pe Lipscani – Sala Mare.
Un spectacol pe care vi-l recomand din tot sufletul!

Scrie un comentariu


Codul de securitate
Actualizeaza imaginea

sus
Te afli aici: Despre Exotique Invitatie la teatru