Joi, 23 Februarie 2012 15:28

Despre culori si cromoterapie, intr-o Miercuri Exotica

Scris de  Pusa Hack
Acorda o nota articolului
(4 Voturi)

Ne traim viata in culori. Ele ne inspira trairi, emotii, sentimente. Ideal ar fi sa vedem viata in roz, dar, uneori, se intampla sa fim bantuiti si de ganduri negre sau sa fim rosii de manie... Despre culori si importanta lor in viata noastra de zi cu zi, despre modul in care culorile ne influenteaza existenta si, nu in ultimul rand, despre puterea lor vindecatoare, ne-am bucurat sa aflam mai multe aseara, cu ocazia unei noi intalniri din seria Miercurea Exotica, de la Elena Ignat (RazaRa), binecunoscut psiholog si terapeut holistic.

Natura ne rasfata cu o paleta cromatica inegalabila, suntem inconjurati de nuantele cele mai subtile, care, fara sa ne dam intotdeauna seama, ne influenteaza din punct de vedere fizic, psihic si sufletesc. Element central in orice amenajare de interior, culorile sunt deosebit de importante in Feng Shui, ne permit sa cream o anumita ambianta si sa ne exprimam personalitatea. Culorile au proprietati vindecatoare. Dovada este terapia prin culoare, cunoscuta si drept cromoterapie, prin care este posibil sa ne vindecam nu numai trupeste, ci si in plan spiritual. De toate acestea ne-a convins Elena Ignat, Maestru International Extrasens, invitata speciala a evenimentului gazduit aseara de ShowRoom-ul Exotique.
Am invatat ca a sti sa armonizezi culorile cu personalitatea este ca si cum ai profita de soare in fiecare zi a vietii. Asemenea caracterului nostru, alcatuit din lumini si umbre, culorile exprima atat trasaturi pozitive, cat si trasaturi dezarmonioase. De exemplu, rosu este simbolul iubirii si al dorintei de putere, insa, in egala masura, este si expresia vanitatii sau a lipsei de compasiune. Albastru, simbol al credintei si al aspiratiei catre ideal, poate fi si o expresie a unui caracter introvertit. In functie de nume si de ziua de nastere, fiecare dintre noi este reprezentat de o culoare dominanta, dar este extrem de important sa stim cum sa canalizam energia pe care o degaja, pentru a obtine efecte benefice.
M-am bucurat sa ii avem alaturi de noi pe colaboratorii si bunii nostri prieteni de la Casa Satya, care ne-au delectat cu ceaiuri aromate. In buna traditie Exotique, seara s-a incheiat cu mult asteptata tombola. Premiile au fost oferite de invitata speciala a intalnirii, Elena Ignat, de Decora, Blu Concept, Last Muse, Casa Satya, Planika si, bineinteles, de Exotique. Fericita castigatoare a premiului I oferit de Elena Ignat, constand intr-un curs gratuit de terapie prin culoare, a fost nimeni alta decat mezzosoprana Hortenzia Forray, care ne-a incantat cu vocea ei la Petrecerea de Craciun Exotique.

Scrie un comentariu


Codul de securitate
Actualizeaza imaginea

sus