Joi, 01 Martie 2012 18:40

Calea catre sanatate, energie si vitalitate

Scris de  Pusa Hack
Acorda o nota articolului
(4 Voturi)

Aseara, in ShowRoom-ul Exotique a avut loc o noua intalnire din seria Miercurea Exotica. M-am bucurat sa vad ca tema pasionanta pe care v-am propus-o, Cele sase secrete antiaging, v-a adus inca o data in numar foarte mare alaturi de noi! Mai ales ca aceste sase secrete ne-au fost impartasite de un specialist in materie, psihologul si profesorul taoist Adrian Cranta.

Relaxarea, somnul, meditatia, muschiul PC (pubococcigian), nutritia si sexul, acestea sunt, in traditia taoista, cele sase elemente cheie pentru o viata implinita. Ele ne ajuta sa ne mentinem tineri, sanatosi, frumosi si plini de energie. Chiar la locul de munca, fiecare dintre noi a putut observa cum, dupa cateva minute de pauza si, eventual, dupa o gustare, suntem mai eficienti, ne putem concentra mai bine si avem rezultate net superioare in ceea ce facem. La randul ei, meditatia este cheia pentru cunoasterea de sine, fiind esentiala pentru atingerea armoniei in raport cu noi insine si cu cei din jur. Apoi, nu o data am simtit, probabil, cu totii, cum Somn usor ramane doar o formula, aproape magica, dar care, uneori, nu se concretizeaza... Seara trecuta, somnul a fost un subiect deosebit de interesant, pe care Adrian Cranta ne-a ajutat sa-l intelegem mai bine, explicandu-ne mecanismul complex al somnului, invatandu-ne cum putem remedia eventualele tulburari si vorbindu-ne despre experimente cu totul inedite legate de somn. Pe timpul unei nopti, se succed intre 4 si 6 cicluri de somn, cu durata de aproximativ 90 de minute fiecare. Un ciclu de somn este, la randul lui, alcatuit din cinci faze: patru faze de somn lent, dintre care doua de somn profund, si o faza de somn paradoxal, in timpul careia visam. Somnul profund intareste sistemul imunitar, in timp ce somnul paradoxal joaca un rol deosebit in dezvoltarea sistemului nervos si in imbunatatirea memoriei.
De la intalnirea Miercurea Exotica de aseara nu a lipsit mult asteptata tombola. Premiile au fost oferite de Planika, Decora, Corcova Roy&Damboviceanu si, bineinteles, de magazinele Exotique. Invitatul special al evenimentului, Maestrul Adrian Cranta, a oferit marele premiu: fericitul castigator va putea aprofunda cunostintele dobandite la Miercurea Exotica intr-un curs gratuit, timp de o luna, la centrul Fit for Life.
Va astept cu noi surprize si invitati deosebiti la urmatoarea intalnire Miercurea Exotica!

 

Scrie un comentariu


Codul de securitate
Actualizeaza imaginea

sus
Te afli aici: Despre Exotique Calea catre sanatate, energie si vitalitate