Joi, 07 Iunie 2012 18:00

Despre arsita verii, intr-o seara racoroasa de iunie

Scris de  Pusa Hack
Acorda o nota articolului
(5 Voturi)

Vara ne da semne ca e gata sa-si intre in drepturi, desi, in unele zile, am zice ca se lasa asteptata, iar vacanta e foarte aproape. Canicula nu ne da inca dureri de cap, dar intotdeauna este bine sa fim pregatiti, sa stim cum sa-i facem fata. De aceea, aseara, in ShowRoom-ul Exotique, ne-am adunat din nou in numar mare, intr-o noua Miercuri Exotica, pentru a discuta tocmai despre acele trucuri mici, dar importante, care ne pot ajuta sa ne bucuram de o vacanta fara cusur! Invitatul special al evenimentului a fost domnul Adrian Cranta, psiholog cu experienta si cunostinte vaste in domeniul medicinii traditionale chineze si taoiste, binecunoscut publicului nostru de la alte intalniri organizate de echipa Exotique
A fost un dialog extrem de interesant, care ne-a improspatat cunostintele in domeniu si din care am aflat lucruri noi, cum ar fi diversele exercitii si metode de adaptare a corpului la temperaturile ridicate. Termoreglarea, prin care corpul nostru realizeaza un echilibru intre producerea si pierderea de caldura, este un proces foarte fin, dependent de hipotalamus, denumit, de altfel, si centru termostatic. Pe perioada verii, mai mult poate ca in orice anotimp, este indicat sa avem o alimentatie cat mai echilibrata, pentru ca organismul sa-si refaca stocul de saruri minerale. Sa nu uitam nici cat de importanta este imbracamintea. Sunt de preferat hainele largi, din tesaturi naturale (bumbac, in, matase), in culori deschise, nu articolele vestimentare stramte, din materiale sintetice, care favorizeaza transpiratia. Sa evitam sa purtam negru, pentru ca atrage razele soarelui. In aceasta perioada, tuturor ne sta gandul la inghetata, la un suc sau la o limonada cu gheata savurata la o terasa, cu prietenii... Hidratarea organismului este esentiala vara, dar lichidele pe care le bem trebuie sa fie doar cu cateva grade mai reci decat mediul ambient. Mecanismul de termoreglare al organismul este fortat si ne-am putea trezi, cand ne e lumea mai draga, cu o nesuferita durere de stomac.
Intalnirea s-a incheiat, in buna traditie Exotique, cu mult asteptata tombola. Premiile au fost oferite de Exotique, Decora si de invitatul nostru, domnul Adrian Cranta de la Fit For Life. Va astept din nou, cu mare drag, la urmatoarea Miercuri Exotica!



Scrie un comentariu


Codul de securitate
Actualizeaza imaginea

sus
Te afli aici: Despre Exotique Despre arsita verii, intr-o seara racoroasa de iunie