Articole filtrate dupa data: Ianuarie 2012
Luni, 23 Ianuarie 2012 12:30

Invitatie in bucataria indiana

In ultimii zece ani, afacerea de care ma ocup mi-a purtat pasii prin fascinantul Orient, in tari precum India, Indonezia, Malaezia sau Bali. Din fiecare calatorie ma intorc in tara cu piese de mobilier si decoratiuni interioare unicat, realizate cu migala de catre artizanii locali, minunate obiecte inzestrate cu vibratie si semnificatie. Am invatat sa-mi rezerv timp pentru minte, trup si suflet, asa ca, pentru mine, fiecare noua aventura exotica este si o excelenta ocazie de a descoperi aspectele ce tin de cultura, istoria si traditiile proprii spatiilor geografice pe care le vizitez. Iar bucataria traditionala nu face nici ea exceptie! Bucataria indiana este astazi din ce in ce mai apreciata de occidentali, care ii descopera cu placere aromele, culorile calde si varietatea de condimente.
Celebra in lumea intreaga datorita varietatii de preparate si gustului lor unic, bucataria indiana reuneste influente istorice si chiar religioase, fiind extrem de diversa de la regiune la regiune. De la zapezile eterne din Casmir, regiune vestita pentru mirodeniile ei fine, la apele de topaz ale Oceanului Indian, diferentele climatice permit ca pe teritoriul Indiei sa existe o diversitate agricola cu totul exceptionala. In provincia Casmir, preparatele culinare contin amestecuri subtile de condimente, dintre care sofranul este cel mai valoros. Unele mirodenii sunt folosite pentru gustul lor inconfundabil, altele pentru aromele pe care le degaja sub efectul caldurii. In tinutul Kerala, regiune de coasta, cu vegetatie luxurianta, din meniurile traditionale nu lipseste pestele asezonat cu curry si lapte de cocos. In nemiloasele deserturi ale Rajasthanului, alimentele de baza sunt meiul si porumbul. Bengalul este singura regiune din India unde mesele sunt alcatuite din feluri de mancare servite separat, intr-o anumita ordine.

Publicat in Stil de viata
Luni, 09 Ianuarie 2012 13:30

Povesti cu suflet la Intalniri Capitale

La sfarsitul anului 2011, m-a onorat invitatia doamnei Ioana Brusten de a participa la emisiunea Intalniri Capitale, difuzata pe Bucuresti FM, si pe care va invit si pe voi sa o ascultati. Cei care ne-au insotit pe calea undelor timp de 60 de minute au putut calatori, chiar daca imaginar, impreuna cu noi, in fascinantul Orient, bucurandu-se de povesti despre arome si principii pentru o alimentatie sanatoasa si un stil de viata armonios, despre amenajari interioare si decoratiuni ce imbina frumosul si functionalul, intr-un stil exotic. Mi-a facut o deosebita placere sa le pot impartasi ascultatorilor Bucuresti FM din experientele personale traite in aventurile mele exotice, datorita carora am invatat cat de important este sa-ti acorzi timpul necesar pentru minte, trup si suflet.

Publicat in Stil de viata
Te afli aici: Despre Exotique Articole filtrate dupa data: Ianuarie 2012