Pusa Hack - Blog
Miercuri, 13 Iunie 2012 20:09

Emidale la ceas aniversar

Inainte de Exotique a fost Emidale... Povestea cu sclipiri de paiete, strasuri, si cristale Swarovski, dantele, broderii si alte materiale fine a inceput in urma cu doua decenii, mai exact in 1992, cand, impreuna cu sotul meu, Andrew, am pus bazele unei afaceri originale pe piata din Romania, o afacere care sa vina in intampinarea creatorilor curajosi si independenti. Asa a luat nastere, pe Calea Vacaresti, intr-o magazie mica, Emidale, brandul care, douazeci de ani mai tarziu, avea sa devina cel mai mare depozit en gros de accesorii pentru industria textila din Romania.

Publicat in Despre Emidale
Marti, 12 Iunie 2012 18:34

Anamaria Prodan a ales Exotique

De-a lungul anilor, multe persoane publice din Romania au imbratisat stilul Exotique, amenajandu-si interioarele cu piese de mobilier Exotique sau personalizandu-si caminul cu decoratiuni din magazinele noastre. Printre ele se numara si Anamaria Prodan, vedeta Euforia TV, pe care am avut recent placerea s-o intalnesc in ShowRoom-ul Exotique, de unde ea si-a ales o parte din mobilierul de casa noua. Anamaria Prodan a achizitionat cu aceasta ocazie cateva piese de mobilier unicat, care vor conferi noii sale locuinte un farmec deosebit. (Foto: EuforiaTV)

Publicat in Stil de viata

Vara ne da semne ca e gata sa-si intre in drepturi, desi, in unele zile, am zice ca se lasa asteptata, iar vacanta e foarte aproape. Canicula nu ne da inca dureri de cap, dar intotdeauna este bine sa fim pregatiti, sa stim cum sa-i facem fata. De aceea, aseara, in ShowRoom-ul Exotique, ne-am adunat din nou in numar mare, intr-o noua Miercuri Exotica, pentru a discuta tocmai despre acele trucuri mici, dar importante, care ne pot ajuta sa ne bucuram de o vacanta fara cusur! Invitatul special al evenimentului a fost domnul Adrian Cranta, psiholog cu experienta si cunostinte vaste in domeniul medicinii traditionale chineze si taoiste, binecunoscut publicului nostru de la alte intalniri organizate de echipa Exotique
A fost un dialog extrem de interesant, care ne-a improspatat cunostintele in domeniu si din care am aflat lucruri noi, cum ar fi diversele exercitii si metode de adaptare a corpului la temperaturile ridicate. Termoreglarea, prin care corpul nostru realizeaza un echilibru intre producerea si pierderea de caldura, este un proces foarte fin, dependent de hipotalamus, denumit, de altfel, si centru termostatic. Pe perioada verii, mai mult poate ca in orice anotimp, este indicat sa avem o alimentatie cat mai echilibrata, pentru ca organismul sa-si refaca stocul de saruri minerale. Sa nu uitam nici cat de importanta este imbracamintea. Sunt de preferat hainele largi, din tesaturi naturale (bumbac, in, matase), in culori deschise, nu articolele vestimentare stramte, din materiale sintetice, care favorizeaza transpiratia. Sa evitam sa purtam negru, pentru ca atrage razele soarelui. In aceasta perioada, tuturor ne sta gandul la inghetata, la un suc sau la o limonada cu gheata savurata la o terasa, cu prietenii... Hidratarea organismului este esentiala vara, dar lichidele pe care le bem trebuie sa fie doar cu cateva grade mai reci decat mediul ambient. Mecanismul de termoreglare al organismul este fortat si ne-am putea trezi, cand ne e lumea mai draga, cu o nesuferita durere de stomac.
Intalnirea s-a incheiat, in buna traditie Exotique, cu mult asteptata tombola. Premiile au fost oferite de Exotique, Decora si de invitatul nostru, domnul Adrian Cranta de la Fit For Life. Va astept din nou, cu mare drag, la urmatoarea Miercuri Exotica!



Publicat in Despre Exotique
Miercuri, 06 Iunie 2012 10:42

Capriciile vremii si starea de bine

In acest an, parca mai mult decat oricand, am fost surprinsi de capriciile vremii, de schimbarile ei bruste si rapide. Cand e prea cald, cand e furtuna, cand e vijelie, cand e ploaie sau senin... Si, din ce in ce mai des, se intampla sa ne simtim mai somnorosi, mai nervosi, ne mai incerca cate o durere de cap inexplicabila sau, pe unii, cate o insomnie... Raspunsul e insa destul de simplu! Se vorbeste din ce in ce mai des si pe buna dreptate de meteodependenta. Si, chiar daca asteptam cu nerabdare sa vina vara, asta nu inseamna ca problemele noastre ce tin de meteodependenta s-au incheiat... Nici sa faci fata caldurii excesive sau furtunilor de vara nu e tocmai usor. Mai ales daca nu stim cum sa ne protejam, dar, prevazatori fiind, astazi l-am invitat pe domnul Adrian Cranta la intalnirea noastra traditionala Miercurea Exotica, pentru a ne vorbi despre exercitiile si metodele de adaptare a corpului la temperaturile ridicate. Este esential sa stim cum putem evita o serie de probleme de sanatate care ne-ar putea strica vacanta: ametelile, durerile de cap, excesul de nervozitate, insomnia, infarctul, accidentele cerebrale. De asemenea, trebuie sa fim informati cu privire la riscurile expunerii la soare si sa stim cum ne putem proteja eficient de radiatiile solare. Vom afla lucruri interesante si extrem de utile!
Va astept asadar cu drag astazi, incepand cu ora 18.00, in ShowRoom-ul Exotique, la o noua Miercuri Exotica! Sa ne vedem cu bine! (Foto: Stock.XCHNG)

Publicat in Despre Exotique
Duminica, 03 Iunie 2012 18:05

In Mexic, pe urmele mayasilor

In aceasta primavara, am avut bucuria sa petrec o perioada mai lunga in Mexic, o tara incarcata de istorie si cultura. O calatorie de vis, intr-un spatiu geografic spectaculos, ce poarta amprenta milenara a civilizatiei mayase.

Publicat in Stil de viata
Te afli aici: Articole filtrate dupa data: Iunie 2012