Duminica, 01 Mai 2011 08:55

Pasiune si business

Scris de  Pusa Hack
Acorda o nota articolului
(18 Voturi)

Am vrut sa deschid acest blog pentru ca sunt convinsa ca am foarte multe lucruri utile si interesante pe care le-am invatat in activitatea mea si pe care le pot comunica unor oameni vii, dornici sa comunice si care vor sa-si construiasca o viata de succes. Cred ca lucrurile importante se fac din pasiune sau, in orice caz, si cu pasiune. Am intrat in business, animata de pasiunea pentru fashion, cu o firma de accesorii vestimentare, acum aproape 20 de ani, devenind furnizorul tuturor caselor de moda, creatorilor, fabricilor si confectionerilor, fiind inclusiv distribuitorul Swarovski in Romania pe partea de textile. Pentru a stabili sursele de aprovizionare a trebuit sa colindam toata lumea. Drumurile dese in China, Taiwan, Hong Kong sau Coreea au facut ca piesele admirabile de mobilier pe care le-am gasit pe aceste meleaguri sa ma cucereasca intru totul, astfel ca, in timp, ne-am hotarat sa le importam si sa le oferim publicului roman.

Pana la urma este vorba de o pasiune pentru lucrurile frumoase, pentru lucrurile care vibreaza si care-ti spun ceva. Am fost legata si de pasiunea pentru fashion si sunt convinsa ca un designer vestimentar poate deveni un designer de interior. Pur si simplu, stie sa accesorizeze, sa aranjeze culori si sa inteleaga acest domeniu. Cred ca la un moment dat poti descoperi singur ce pasiune ai. Cand am patruns in aceasta lume stiam ca-mi place ceea ce fac. Sotul meu, Andrew, a locuit in case in care lemnul era venerat. A avut sansa sa le aiba din generatiile anterioare, care le-au respectat. Eu am locuit intr-un bloc din epoca comunista si am luptat enorm cu parintii mei pentru a-i convinge sa-si schimbe biblioteca pe care o aveau. Am reusit, in fine, sa-i conving si acum au in casa ceea ce imi doream sa aiba. Dar, cred ca multa lume a ramas in casa cu genul acela de biblioteca comunista. In Anglia e cu totul altceva. Am locuit acolo si inainte de revolutie. Eram pasionata de design. Am constatat ca englezoaicele casatorite, care au copii, sunt foarte mandre si interesate de casa lor. La 2-3 ani schimba look-ul casei, tapetul de pe pereti. Chiar si sotia laptarului era preocupata sa-si schimbe canapelele din casa. Preocuparea lor pentru imbracaminte este minora fata de preocuparea pentru ceea ce tine de decorarea casei. Englezii se preocupa efectiv de cum arata casa lor. Fiecare dintre ei are o iubire si un respect extraordinar pentru orice lucru autentic. Se duc cu miile la targuri de obiecte vechi, care au loc chiar si pe campuri. Si noi ne-am cumparat de la acele targuri obiecte frumoase.
Cu totul altfel stau lucrurile in Italia. Am locuit 2 ani la Roma. E foarte ciudat, locuiau trei generatii intr-un apartament, si practic, fiind destul de scump sa ai o locuinta la Roma, solutia era de a locui impreuna. Dar in momentul in care aceste persoane ieseau pe strada, acesti domni si aceste domnisoare erau impecabili, imbracati la costum Armani si parfumati. Nu puteai sa-ti imaginezi ca poate nici nu aveau unde sa locuiasca. In Romania cred ca majoritatea baga banii in masini. Sunt foarte multi oameni care au jeep-uri (care la vremea cand le achizitionau costau 50.000-60.000 de euro) si in acelasi timp locuiesc in garsoniere inchiriate. Sunt multe cazuri de genul acesta si as putea spune ca e vorba despre stilul latin. Pentru mine mobila joaca un rol extrem de important. In Romania locuim intr-un apartament foarte mic, fapt care ii uimeste pe toti cunoscutii nostri. Dar l-am aranjat in stil exotic si sunt  mandra sa demonstrez cum un apartament de 50 de metri patrati poate arata asa, de altfel a fost prezentat si in numeroase reviste. Am renuntat fara regrete la tot ce aveam. Dorm intr-un pat de zambila de apa, pentru ca e sanatos sa dormi in zambila de apa autentica. Dorm pe o saltea Tempur - este medicala si mi se potriveste. Am cateva obiecte de decor in dormitor - tablouri cu jad si cu simboluri in care cred: dragoni. Apartamentul este decorat dupa conceptiile Feng Shui, fiecare perete este pictat in culorile pe care consider ca trebuie sa le am. Da, categoric, consider ca sunt o persoana norocoasa si optimista.
In momentul in care locuiam in Dubai am chemat un maestru Feng Shui sa-mi organizeze gradina. Inevitabil, am trecut prin casa pe care o decorasem in stil Feng Shui. Aceasta persoana care intrase pentru prima data in casa mea ne-a spus totul despre noi, despre caracterul nostru, despre calitatile noastre, despre cel care domina relatia si cum ar trebui sa procedez daca as vrea sa schimb ceva. In momentul acela am avut sentimentul ca fiecare lucru functioneaza. Cred ca lucrurile au o importanta covarsitoare.
Este o placere sa calatoresti si in acelasi timp sa te imbogatesti spiritual. Nu e scumpa aceasta pasiune a mea, pentru ca drumurile noastre sunt o placere. Avem importuri din 17 tari si avem sute de furnizori. Aducem lucruri multe din Asia, dar si obiecte clasice: reproduceri ale unor perioade istorice marcante. De unde luam noi mobila lucrurile nu sunt scumpe. Produsele pe care le vindem aici sunt si in Paris, dar la preturi mult mai mari. Noi am incercat sa le vindem in Romania la cel mai bun pret. Am avut comentarii ca de ce este atat de ieftin un anumit obiect? Noi ne-am urmat drumul. Au aparut concurenti, ni s-au furat ideile si, cu toate acestea, am continuat sa aducem lucruri cat mai frumoase, cat mai felurite, din cat mai multe locuri. Au fost 3 firme din Romania care au luat imaginile din cataloagele noastre si le-au pus la firmele lor. Firma aceasta nu e neaparat o sursa de venit, ci este mai mult un hobby, dar mi se pare ca facem un lucru bun si pentru cei din jurul nostru. Ajutam multe familii din Asia cumparand obiecte de mobilier de la ei si aici, in tara, reprezentam multe culturi diferite. Am creat brandul acesta si am facut ceva frumos.
Din 29 septembrie 2009 Exotique a devenit Furnizor al Casei Majestatii Sale Regelui Mihai, ceea ce trebuie sa recunosc ca pentru mine a contat enorm. Insa, deja cu mult timp inainte, la noi veneau in mod frecvent nu numai oameni de afaceri, ci si din sfera politica, avocati, doctori, actori. Multi, chiar daca nu-si permit sa cumpere, vin macar sa admire obiectele prezentate. Dar Exotique este o solutie si pentru cele mai frumoase cadouri. Faptul ca putem aduce o bucurie in casele atator oameni este cea mai mare satifactie pentru mine. Frumosul este in ultima instanta o stare de spirit.

Scrie un comentariu


Codul de securitate
Actualizeaza imaginea

sus