Duminica, 26 Iunie 2011 10:03

Orientul la Bucuresti

Scris de  Pusa Hack
Acorda o nota articolului
(14 Voturi)

Daca nu merge Mahomed la munte, vine muntele la Mahomed. Pe acest principiu s-a bazat si expozitia Orientul vine in Romania, de care imi amintesc cu mare drag, chiar daca acum imi dau seama ca a trecut un an de la aceasta manifestare. A fost un eveniment gandit ca o punte de legatura intre publicul roman si cultura orientala, cu tot ce are ea mai de pret. Expozitia s-a desfasurat sub Inaltul Patronaj al Ambasadei Emiratelor Arabe Unite in Romania, iar pentru noi sprijinul lor a insemnat enorm, mai ales ca drumul nostru catre Exotique a inceput pe vremea cand locuiam la Dubai. La ceremonia de deschidere, ne-au onorat cu prezenta lor Majestatea Sa Regina Ana a Romaniei, Presedintele Emil Constantinescu si Profesorul Anton Caragea, directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica, alaturi de alti invitati de inalta tinuta, personalitati ale vietii publice de la noi si de peste hotare si diplomati acreditati la Bucuresti.
Imi amintesc cu o deosebita placere de vernisajul expozitiei. Impreuna cu Excelenta Sa Yacoub Yousif Al Hosani, Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite in Romania, le-am fost ghid vizitatorilor intr-o incursiune de doua ore in Orient, din Emiratele Arabe Unite pana in India, China si Indonezia. Prilej unic atat pentru pasionatii Orientului, cat si pentru marele public de la noi, care nu are in fiecare zi ocazia sa se intalneasca cu acest spatiu cultural fascinant, sa afle povestea unor obiecte incarcate de simbolism chiar de la reprezentanti ai tarilor din care acestea provin. In final, Ambasada Emiratelor Arabe Unite in Romania i-a delectat pe oaspeti cu preparate culinare traditionale, care s-au bucurat de un real succes.
Inaugurarea expozitiei s-a incheiat cu decorarea Excelentei Sale Yacoub Yousif Al Hosani, de catre prof. univ. Anton Caragea, cu Medalia de Onoare Romania pentru eforturile sustinute in realizarea unei colaborari si cooperari culturale, economice si politice intre Emirate si Romania. Cu aceeasi ocazie, Exotique a mai primit o distinctie care ne onoreaza si ne obliga sa fim tot mai buni: titlul de Partener Oficial al Diplomatiei romane, din partea Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica.

Si iata si cateva dintre momentele frumoase de la ceremonia de deschidere, despre care v-am vorbit.

 

Articole recomandate: Expozitie de arta orientala, sub inaltul patronaj al Emiratelor Arabe Unite

Scrie un comentariu


Codul de securitate
Actualizeaza imaginea

sus
Te afli aici: Stil de viata Orientul la Bucuresti