Luni, 05 Martie 2012 09:52

Combinarea culorilor, o adevarata arta

Scris de  Pusa Hack
Acorda o nota articolului
(8 Voturi)

Pentru mine si, indraznesc sa cred, pentru toti aceia dintre dumneavoastra care ati avut acest prilej, calatoria in Orient si, in mod deosebit, in India a fost o experienta spirituala si senzoriala unica. Personal, sunt fascinata de culorile Indiei. Este o tara in care bogatia cromatica te intampina la tot pasul, fie ca ne referim, de exemplu, la Taj Mahal sau la sariurile cu o paleta de culori definitorie pentru spatiul indian. In Romania, caut sa aduc decoratiuni de bun augur, in culori specifice spatiilor geografice de provenienta, care sa ne faca viata nu doar mai frumoasa, ci, pe cat posibil, si mai sanatoasa. Cea mai recenta colectie Exotique este o veritabila sarbatoare a culorii, cromoterapia fiind, de altfel, si una dintre temele pe care le-am abordat, recent, cu ocazia intalnirilor din seria Miercurea Exotica. Un element inedit in noua colectie este chofa, decoratiune Feng Shui cu o puternica incarcatura simbolica, frumoasa si benefica, specifica Thailandei si Cambodgiei.
Este foarte important ce alegeri facem in materie de culoare, atat in vestimentatie, cat si in amenajarea de interior, pentru ca astfel activam diversele energii ale corpului. De exemplu, in aceasta perioada, sunt recomandate culorile asociate pamantului, precum bej, maro si auriu. Dar la fel de importante sunt si sunetele capabile sa atraga energia pozitiva, precum cele provocate de traditionalele cimvale din Tibet, care purifica si energizeaza spatiul.
Cromoterapia si arta combinarii culorilor a fost tema celei mai recente editii a emisiunii Decor si Stil, de pe TVR Cultural, la care Irina Irsai m-a invitat sa iau parte.

Scrie un comentariu


Codul de securitate
Actualizeaza imaginea

sus