Articole filtrate dupa data: Aprilie 2012
Sambata, 14 Aprilie 2012 16:27

Sarbatori senine

Oriunde m-ar purta pasii, sarbatorile le petrec mereu acasa, in Romania. Pentru ca doar acasa, in mijlocul familiei si al prietenilor dragi, simt cu adevarat bucuria deplina a sarbatorilor, mai ales a Sfintelor Sarbatori de Pasti. Fie ca sfanta lumina a Invierii Domnului sa va aduca pace, iubire si speranta. In aceste clipe indrept catre voi un gand bun si urari de multa sanatate, fericire si implinire.
Hristos a inviat! (Foto: Stock.XCHNG)

Publicat in Stil de viata

Cu cele 17.000 de insule ce se intind intre Asia si Oceanul Pacific, Indonezia este cel mai mare arhipelag din lume. Secole de-a randul, Indonezia a fost sinonima cu prosperitatea si opulenta, strainii fiind atrasi atat de imbatatoarele arome de santal, cat si de rezervele naturale ce pareau inepuizabile, de cultura, religia, obiceiurile si, nu in ultimul rand, de bucataria traditionala. Pentru occidentalii in cautare de aventuri pe taramuri exotice, Indonezia este un amalgam fascinant de culturi misterioase, iar superbele insule, precum Bali, reprezinta destinatii cu adevarat de vis.

Publicat in Stil de viata
Luni, 02 Aprilie 2012 17:00

Arome exotice pentru gusturi fine

Atunci cand calatoresti intr-o tara araba este imposibil sa rezisti tentatiei de a gusta, macar cate putin, din delicioasele preparate culinare traditionale si, in acelasi timp, nu poti decat sa admiri originalitatea si incredibila diversitate a bucatariei arabe. Asta am facut si eu, de fiecare data cand pasii m-au purtat pe pamantul celor 1001 de nopti.
In tarile arabe, cele mai vechi carti de bucate dateaza din secolul al VIII-lea, una dintre cele mai faimoase fiind Kitab al-Tabikh, scrisa la Bagdad. Insa povestea bucatariei arabe este mult mai veche: ea incepe in corturile triburilor nomade, care foloseau orez, cereale si carne. Aceste retete seculare au avut o influenta importanta si asupra bucatariei europene, pentru ca, odata cu sosirea sarazinilor in Occident, in special in Spania, locuitorii de pe batranul continent au descoperit alimente proprii spatiului arab, precum laptele de amanda, cu al sau gust dulce-acrisor. Astfel, la preparatele traditionale din peninsula iberica s-a adaugat un veritabil mozaic de feluri de mancare din Algeria, Tunisia, Maroc, Egipt, Siria, Persia si Sicilia.

Publicat in Stil de viata
Te afli aici: Stil de viata Articole filtrate dupa data: Aprilie 2012